Babyshower


Babyshower is in Noord-Amerika ontstaan. Normaliter komt iedereen bijeen in het huis van degene die zwanger is. Het hele thuis want versierd met slingers en ballonnen en andere babyshowerversiersels. Het is een sociale bijeenkomst waarbij de moeder in het zonnetje wordt gezet.

De babyshower is veelal een verrassing voor de aanstaande moeder maar praktische zaken zoals voorbereiding maken dat hiervan nog al eens wordt afgeweken.

De babyshower is vergelijkbaar met het kraamfeest dat wordt gegeven als de baby al is geboren maar verder een vergelijkbaar doel dient. Babyshowerparty’s werden voornamelijk gegeven ter ere van de eerstgeborene, maar ook dit is in de loop van de tijd veranderd. In Zuid-Amerika waar het net zo populair is als in Noord-Amerika, is het normaal om geld te geven, vaak verpakt als een luiertaart, zuigflesje of babyspeen. In Europa geeft men vaak cadeautjes van praktische aard zoals kleding, verzorgingsproducten en speelgoed.

Cadeaulijst (tip!)

Op Pakske kun je een hele handige persoonlijke cadeau lijst voor jou en je baby maken. Je kunt dan je vrienden en familie een verlangenlijstje geven en bijhouden wat je zelf al hebt gekocht.

Traditioneel worden er ook babyshowerparty-spelletjes gespeeld die worden beloond met kleine geschenken. De etiquette wil dat de babyshowerparty wordt gehouden in de 5e of 6e maand van de zwangerschap als de aanstaande moeder zich lichamelijk nog onbeperkt voelt en er nog voldoende tijd blijft om de babyuitzet verder aan te vullen.